Архива

Крагујевачки полицајци хитно превезли девојку на трансплантацију у Београд

22.01.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Међусобни погледи саобраћајних полицајаца Ненада Матића, Душана Рашића и заменика начелника Одељења саобраћајне полиције у Крагујевцу Бобана Бубање говорили су више од речи. Било им је јасно да пацијенткиња која је кренула на трансплантацију бубрега не сме да чека и да хитно мора да се превезе у клинику у Београду.

"Зауставили смо аутомобил, возач је био под дејством алкохола. Поред њега је седела девојка, уплакана и узнемирена. Рекли смо му да вожњу не може да настави. Девојка је почела да дрхти, а он да нам објашњава да је ћерку повео на трансплантацију бубрега у Београд и да тамо мора стићи што пре", каже за Полицију данас крагујевачки полицајац Ненад Матић који је потом са колегом Душаном Рашићем девојку превезао у болницу.

Те ноћи Матић и Рашић били су ангажовани у акцији појачане контроле саобраћаја, а њихов старешина Бубања дошао је да их обиђе. У том моменту зауставили су возило у ком су били отац и ћерка. Када су видели да је случај хитан, Бубања се ни једног тренутка није двоумио и издао им је налог да пацијенткињу одмах превезу у Београд. 

"Док смо седали у кола, видели смо да јој је лакнуло, а са сваким пређеним километром њено расположење се поправљало", прича Рашић.

Полицајци додају да никада неће заборавити тренутак када су ушли у болницу и лекарима објаснили зашто су баш они довезли пацијенткињу. Уследио је огроман аплауз лекара и медицинских сестара.

"Стигла је на време. Увели су је у болницу. Још неколико минута смо стајали и гледали за њом. Поново смо сели у наш аутомобил и са олакшањем кренули ка Крагујевцу. Ћутали смо читав пут, размишљајући о њој", каже Матић и додаје да би сваки њихов колега урадио исто.

Иначе, драма у породици тридесетједногодишње девојке почела је у петак, нешто пре поноћи, када је њеној породици јављено да одмах дође у београдску болницу како би јој пресадили бубрег. Отац, који је то вече спремао славу, како је испричао полицајцима, попио је мало алкохола и по селу покушао да нађе неког ко ће девојку одвести у болницу. Није успео, па је сео за волан. На уласку у Крагујевац зауставила га је патрола саобраћајне полиције и искључила из саобраћаја.