Архива

Три особе осумњичене за кривична дела примање и давање мита

10.03.2018.
МУП

Број: 169/18
10. март 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова су у наставку акције сузбијања корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили  три особе  због постојања основа сумње да су извршили кривична дела примање и давање мита.

Службеници општине Нови Београд Н. Ј. (1962) и М. Ш. (1976) су преко С. З. (1966) и још једног посредника, захтевали од инвеститора бесправно саграђеног објекта новчани износ од 10.000 евра, како би у оквиру својих службених овлашћења извршили службену радњу коју иначе не би смели да изврше и тако омогућили наставак изградње тог бесправног објекта. Они су од посредника примили новац у износу од 3.500 евра, што је био део договорене надокнаде, како не би спречили наставак градње објекта.

Осумњиченима Н. Ј., М. Ш  и С. З. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву. Такође, против још две особе су поднете кривичне пријаве у редовном поступку због кривичног дела давање мита.