Архива

Након интензивне потраге, ухапшен још један осумњичени

14.03.2018.
МУП

Београд

Број: 184/18

14. март 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), ухапсили су након интензивне потраге и С.С. (1982), осумњиченог да се као члан организоване криминалне групе бавио производњом и продајом „сканка“.

Да подсетимо, у јучерашњој акцији ухапшени су М.Ш. (1988), Н.Ј. (1990), О.Р. (1990), Ж.М. (1977) и Б.С. (1977), док се С.С. налазио у бекству. 

Сумња се да се ова организована криминална група у дужем временском периоду бавили производњом и продајом „сканка“ који су дистрибуирали крајњим купцима на територији Републике Србије.

Припадници СБПОК-а, у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке једнице (САЈ), и у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, јуче су открили илегалну лабораторију за узгој „сканка“ у вештачким условима приликом претреса породичне куће у Инђији у подрумским просторијама, а ухапшени су затечени у току брања и паковања дроге.

Синхронизованим претресима на више адреса, заплењени су око 80 килограма „сканка“, пиштољ „магнум 357“ са 49 метака и два луксузна путничка возила.

Због постојања основа сумње да је починио кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, осумњиченом С.С. одређено је задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.