Arhiva

U policijskim akcijama sprovedenim u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapšeno 36 osoba

01.05.2018.
MUP

Broj: 317/18
1.maj 2018. godine

 

U više odvojenih akcija na teritoriji Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 36 osoba.

Osumnjičeni se terete za krivična dela iznuda, nanošenje teških povreda, ugrožavanje sigurnosti, prinuda, proganjanje, zlostavljanje i mučenje, obljuba nad nemoćnim licem, obljuba nad detetom, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nedozvoljene polne radnje.


IZDVOJENE AKCIJE HAPŠENJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su B. V. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.

Sumnja se da se B. V. u više navrata zaključavao sa detetom u kupatilo i nad njim obavljao nedozvoljene polne radnje.  

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su U. N. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje.

On se tereti da je 22. aprila 2018. godine sa još dva, za sada nepoznata lica, nasilno uvukao u automobil jednog muškarca koga su potom u kući na nepoznatoj adresi fizički maltretirali i mučili.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su P. T. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda u pokušaju.

On se sumnjiči da je 14. aprila 2018. godine sa telefona poslao SMS poruku oštećenoj, u kojoj je od nje zahtevao da ostavi u kanti za smeće na jednoj lokaciji kovertu sa 2.000 evra.

Tom prilikom joj je zapretio da će joj, ukoliko prijavi događaj policiji, biti bačena bomba na lokal i kuću.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Leskovcu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su S. D. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem.

Osumnjičeni se tereti da je stupio u kontakt sa dvema maloletnicama i da je iskoristivši njihovo mentalno stanje, nad njima, u više navrata, počinio obljubu.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u  Smederevu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su D. P. (1948) zbog postojanja osnova sumnje da je tokom 2017. i 2018. godine, u više navrata, počinio krivična dela obljuba nad nemoćnim licem i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje.

Osumnjičeni se tereti da je iskoristivši mentalno stanje tri maloletnice nad njima počinio obljubu.

Sumnja se da je D. P. poverenje devojčica zadobio tako što im je najpre davao slatkiše, a zatim i novac od 100 ili 150 dinara, a potom ih vrbovao da dođu kod njega u kuću, gde ih je obljubio.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla lovačku pušku, koju je imao u nelegalnom posedu, zbog čega mu se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su A. N. (1984), zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Sumnja se da se A. N. pred maloletnim sinom i ćerkom intravenski drogirala i prostituisala, a dečak se jednom prilikom i ubo na igle koje je osumnjičena prethodno koristila prilikom konzumiranja narkotika.

Ona se sumnjiči i da je maloletnog sina primoravala da krade.

Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V. Đ. (1996) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda.

Osumnjičeni je zahtevao od oštećenog novac u iznosu od 100.000 dinara, čiju primopredaju je zahtevao 26. aprila 2018. godine na Bežanijskoj kosi.

On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su D. J. (1998) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

On se sumnjiči da je 27. aprila 2018. godine ispred jednog restorana u Kikindi zadao više udaraca rukom tridesetogodišnjem muškarcu, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede u vidu kontuzije očne jabučice.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M. Lj. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i prevara.

On se sumnjiči da je iz jedn prodavnice ukrao artikale, a nakon što je oštećena pokušala da razgovara sa njim i ubedi ga da vrati ukradene stvari, fizički ju je napao, uputio joj pretnje i potom pobegao.

M. Lj. je takođe osumnjičen da je izvršio prevaru putem sajta "Kupujem prodajem" na štetu dvojice muškarca iz Bujanovca i Zaječara, kojima je nakon uplaćenog novca umesto dogovorenih telefona poslao drvene letvice i kutiju od cigareta.

On je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su B. V. (1994) i S. P. V. (1974) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Njih dvoje se sumnjiče da su, nakon što su saznali da će policijski službenici privesti N. V. zbog raspisane poternice Osnovnog suda u Zaječaru, izveli psa kako bi to sprečili, a potom i gurali policijske službenike i gađali ih jajima.

Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su D. L. (1998) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On je osumnjičen da je pretio u jednoj pekari u Subotici radnici i njenoj kćerki, da će ih napasti.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su J. K. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i laka telesna povreda.

Osumnjičeni je na dečijem igralištu u Novoj Pazovi, nakon verbalne rasprave, naneo teške telesne povrede jednom muškarcu, a potom dva dana kasnije i lake povrede drugom muškarcu.

Osumnjičeni je priveden nadležnom tužilaštvu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su S. D. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

On je u Osipaonici u više navrata pokušao da svojim vozilom „opel astra“ zaustavi oštećenog, koji se takođe kretao svojim vozila u kojem je bila i supruga osumnjičenog.

Oštećeni je usled toga svojim automobilom udario u vozilo, koje se kretalo iz suprotnog smera.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smedrevu uhapsili su D. P. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u pokušaju.

On se tereti da je u toku noći na pločniku ispred garaže oštećenog bacio flašu sa benzinom, u kojoj je bila natopljena krpa koju je zapalio, nakon čega je došlo do eksplozije. Tom prilikom nije bilo povređenih.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su S. R. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se sumnjiči da je ispred zgrade suda u Pančevu jednom advokatu uputio pretnje.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su M.V. (1995) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

On se sumnjiči da je 22. aprila 2018. godine u Pančevu, u neposredno blizini jednog ugostiteljskog objekta, nakon kraće verbalne rasprave ubo nožem u predelu grudi oštećenu i potom pobegao.

Osumnjičenom je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su M. Ž. (1972) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda i M.D. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni su u naselju Pantelej naneli teške telesne povrede jednom muškarcu.

Osumnjičeni su sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. I. (1984) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Osumnjičeni je 22. aprila 2018. godine, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Leskovcu staklenom čašom naneo povrede u vidu rasekotine u predelu glave dvojici oštećenih, nakon čega je pobegao.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S. S. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

On je u jednom ugostiteljskom objektu zadao više udaraca oštećenom, kojem je naneo teške telesne povrede u vidu frakture vilične kosti.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.