Архива

У полицијским акцијама, спроведеним у циљу сузбијања општег криминала, ухапшено 36 особа

01.05.2018.
МУП

Број: 317/18
1.мај 2018. године

У више одвојених акција на територији Србије, припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 36 особа.

Осумњичени се терете за кривична дела изнуда, наношење тешких повреда, угрожавање сигурности, принуда, прогањање, злостављање и мучење, обљуба над немоћним лицем, обљуба над дететом, запуштање и злостављање малолетног лица, недозвољене полне радње.


ИЗДВОЈЕНЕ АКЦИЈЕ ХАПШЕЊА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Б. В. (1973) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело обљуба над дететом.

Сумња се да се Б. В. у више наврата закључавао са дететом у купатило и над њим обављао недозвољене полне радње.  

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су У. Н. (1999) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злостављање и мучење.

Он се терети да је 22. априла 2018. године са још два, за сада непозната лица, насилно увукао у аутомобил једног мушкарца кога су потом у кући на непознатој адреси физички малтретирали и мучили.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће бити приведен надлежном Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су П. Т. (1979) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изнуда у покушају.

Он се сумњичи да је 14. априла 2018. године са телефона послао СМС поруку оштећеној, у којој је од ње захтевао да остави у канти за смеће на једној локацији коверту са 2.000 евра.

Том приликом јој је запретио да ће јој, уколико пријави догађај полицији, бити бачена бомба на локал и кућу.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће бити приведен надлежном тужилаштву у Лесковцу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С. Д. (1982), због постојања основа сумње да је починио кривично дело обљуба над немоћним лицем.

Осумњичени се терети да је ступио у контакт са двема малолетницама и да је искористивши њихово ментално стање, над њима, у више наврата, починио обљубу.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у  Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д. П. (1948) због постојања основа сумње да је током 2017. и 2018. године, у више наврата, починио кривична дела обљуба над немоћним лицем и два кривична дела недозвољене полне радње.

Осумњичени се терети да је искористивши ментално стање три малолетнице над њима починио обљубу.

Сумња се да је Д. П. поверење девојчица задобио тако што им је најпре давао слаткише, а затим и новац од 100 или 150 динара, а потом их врбовао да дођу код њега у кућу, где их је обљубио.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла ловачку пушку, коју је имао у нелегалном поседу, због чега му се на терет ставља и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су А. Н. (1984), због постојања основа сумње да је починила кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.

Сумња се да се А. Н. пред малолетним сином и ћерком интравенски дрогирала и проституисала, а дечак се једном приликом и убо на игле које је осумњичена претходно користила приликом конзумирања наркотика.

Она се сумњичи и да је малолетног сина приморавала да краде.

Осумњичена је уз кривичну пријаву приведена Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су В. Ђ. (1996) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изнуда.

Осумњичени је захтевао од оштећеног новац у износу од 100.000 динара, чију примопредају је захтевао 26. априла 2018. године на Бежанијској коси.

Он је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су Д. Ј. (1998) због основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда.

Он се сумњичи да је 27. априла 2018. године испред једног ресторана у Кикинди задао више удараца руком тридесетогодишњем мушкарцу, наневши му том приликом тешке телесне повреде у виду контузије очне јабучице.

Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Кикинди.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су М. Љ. (1999) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела угрожавање сигурности и превара.

Он се сумњичи да је из једн продавнице украо артикале, а након што је оштећена покушала да разговара са њим и убеди га да врати украдене ствари, физички ју је напао, упутио јој претње и потом побегао.

М. Љ. је такође осумњичен да је извршио превару путем сајта "Купујем продајем" на штету двојице мушкарца из Бујановца и Зајечара, којима је након уплаћеног новца уместо договорених телефона послао дрвене летвице и кутију од цигарета.

Он је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Старој Пазови.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Б. В. (1994) и С. П. В. (1974) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Њих двоје се сумњиче да су, након што су сазнали да ће полицијски службеници привести Н. В. због расписане потернице Основног суда у Зајечару, извели пса како би то спречили, а потом и гурали полицијске службенике и гађали их јајима.

Осумњичени су приведени надлежном тужилаштву у Зајечару.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су Д. Л. (1998) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности.

Он је осумњичен да је претио у једној пекари у Суботици радници и њеној кћерки, да ће их напасти.

Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Суботици.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Ј. К. (1997) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешка телесна повреда и лака телесна повреда.

Осумњичени је на дечијем игралишту у Новој Пазови, након вербалне расправе, нанео тешке телесне повреде једном мушкарцу, а потом два дана касније и лаке повреде другом мушкарцу.

Осумњичени је приведен надлежном тужилаштву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С. Д. (1971) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности.

Он је у Осипаоници у више наврата покушао да својим возилом „опел астра“ заустави оштећеног, који се такође кретао својим возила у којем је била и супруга осумњиченог.

Оштећени је услед тога својим аутомобилом ударио у возило, које се кретало из супротног смера.

Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедреву ухапсили су Д. П. (1971) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности у покушају.

Он се терети да је у току ноћи на плочнику испред гараже оштећеног бацио флашу са бензином, у којој је била натопљена крпа коју је запалио, након чега је дошло до експлозије. Том приликом није било повређених.

Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су С. Р. (1973) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности.

Он се сумњичи да је испред зграде суда у Панчеву једном адвокату упутио претње.

Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су М.В. (1995) због постојања сумње да је извршио кривично дело насилничко понашање.

Он се сумњичи да је 22. априла 2018. године у Панчеву, у непосредно близини једног угоститељског објекта, након краће вербалне расправе убо ножем у пределу груди оштећену и потом побегао.

Осумњиченом је приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су М. Ж. (1972) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда и М.Д. (1995) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насилничко понашање.

Они су у насељу Пантелеј нанели тешке телесне повреде једном мушкарцу.

Осумњичени су спроведени Основном јавном тужилаштву у Нишу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су М. И. (1984) због основа сумње да је извршио кривично дело насилничко понашање.

Осумњичени је 22. априла 2018. године, испред једног угоститељског објекта у Лесковцу стакленом чашом нанео повреде у виду расекотине у пределу главе двојици оштећених, након чега је побегао.

Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Лесковцу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су С. С. (1995) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда.

Он је у једном угоститељском објекту задао више удараца оштећеном, којем је нанео тешке телесне повреде у виду фрактуре виличне кости.

Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.