Архива

МУП: Пријавите полицији уколико посумњате у исправност аутобуса или психофизичко стање возача

02.07.2017.
МУП

Број: 556/17

2. јул 2017. године

Министарство унутрашњих послова позива грађане који користе услуге туристичких агенција да, уколико посумњају у техничку исправност аутобуса којима се превозе или у психофизичко стање возача као што су умор или алкохолисаност, о томе  одмах обавесте Управу саобраћајне полиције на телефон број 011/27-410-67.

Патрола ће изаћи на терен како би проверила возаче и исправност аутобуса у циљу унапређења безбедности путника у аутобусима.

Током летње туристичке сезоне саобраћајна полиција на путевима контролише аутобусе и возаче који обављају превоз путника за потребе туристичких агенција.

Од априла до јуна ове године, саобраћајна полиција је извршила надзор над поштовањем прописа о безбедности саобраћаја и прописа о радном времену посаде у друмском превозу у 98 туристичких агенција, као и у 51 правном лицу и код 15 предузетника које су ангажовале туристичке агенције за превоз путника.

Том приликом, откривено је 564 прекршаја, од тога 237 прекршаја правних лица и одговорних лица у правним лицима, 23 прекршаја предузетника и 304 прекршаја возача.