Архива

Свршени студенти Криминалистичко-полицијске академије, поносни полицајци

10.11.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Министарство унутрашњих послова од почетка године богатије је за око 260  нових полицијских службеника, дипломаца Криминалистичко-полицијске академије, који се заједно са старијим колегама брину о безбедности грађана Републике Србије.

Знања и вештине стечене на Криминалистичко-полицијској академији ови млади људи, који са поносом истичу да је част радити за своју земљу и бринути о безбедности грађана и стабилности државе, наставиће да се усавршавају у Министарству унурашњих послова.      

Максимилијан Мајер, један од допломаца Криминалистичко-полицијске академије који је, заједно са 150 колега запослен у октобру ове године, своје прве полицијске кораке прави у Одељењу полиције Полицијске управе у Зрењанину.

„Одувек ми је била жеља да радим у полицији и припадам елити наше државе. Желим да учим од старијих колега и усавршавам своје знање“, каже Мајер који је диполимирао 2016. године.

Он истиче да је од првог дана одлично прихваћен од старијих колега који су спремни да му пренесу знања и искуства полицијског посла.

Сања Цветановић не крије да је била веома узбуђена и срећна када је сазнала да ће, након две године од када је завршила студије, добити посао за који се школовала.

„Распоређена сам на управним пословима у Полицијској управи у Врању и нестрпљиво сам чекала да почнем да примењујем стечено знање са законским прописима који ближе одређују материју којом се конкретно бавим. Волела бих да напредујем и усавршавам се на Управним пословима“, каже Цветановић.

Полицијска станица Раковица при Полицијској управи за град Београд добила је свршеног студента Aкадемије Ивану Васић која ће своја прва полицијска искуства стицати као полицајац.

„Колеге су од првог дана љубазне према мени и драго ми је што ћу своје знање које сам стекла на Aкадемији проширивати усвајањем њиховог искуства, као и праксом на терену поступајући заједно са колегама, али и самостално“, истиче Ивана Васић.

Сузбијање прекограничног криминалитета је област која највише интересује Јелену Грујичић распоређену управо у граничној полицији у Станици граничне полиције Мали Зворник.

„Мојој срећи није било краја када сам сазнала да ћу добити посао и да ћу радити баш оно што желим. Од првог дана, колеге су ме одлично прихватиле и показале добру вољу да ми пренесу своја знања“, задовољно прича Јелена.

Нови припадници Министарства сагласни су да им је Криминалистичко полицијска академија пружила широк спектар знања, али да је на њима да га проширују, и да се као појединци усавршавају у зависности од интересовања. Не крију да кроз неколико година виде себе на руководећим местима.

Министарство унутрашњих послова почетком октобра са Криминалистичко полицијском академијом потписало је Уговор о пословној сарадњи који омогућава даље унапређење сарадње између Министарства и КПА, као и запошљавање младих људи који заврше ову високошколску установу у МУП.

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић приликом потписивања Уговора истакао је да ће МУП у оквиру система каријерног напредовања, приликом запошљавања увек предност, као и претходне три године, давати студентима Криминалистичко-полицијске академије.

„Потписани уговор омогућиће да студенти ове високошколске установе буду први, међу једнакима, који ће имати прилике да се запосле у Министарству“, рекао је Стефановић.