Архива

Четири особе ухапшене због сумње да су извршиле кривична дела давање мита, примање мита и фалсификовање исправе

19.10.2017.
МУП

Број: 840/17
19. октобар 2017. године

У наставку акције на сузбијању корупције, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције - Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су четири особе због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела давање мита, примање мита и фалсификовање исправе.

По налогу тужиоца слободе су лишени Д.Р. (1972), Р.Р. (1949) и М.С. (1975) из Београда, одговорна лица привредног друштва „Гасоп“ Београд, и Д.Г. (1968) из Бољевца, шеф Одсека за локални економски развој општине Бољевац и председник
Комисије за набавку специјализованог возила за гашење шумских пожара са опремом, иначе бивши помоћник председника Општине Бољевац.

Постоје основи сумње су осумњичени у периоду од јула до 18. октобра 2017. године договарали и извршили кривична дела давање мита, примање мита и фалсификовање исправе на тај начин што су у поступку јавне набавке специјализованог возила за гашење шумских пожара са опремом поступали супротно Упутству за учешће на тендеру у оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Бугарске спроведеног од стране општине Бољевац.

Они су предузимали радње у циљу фаворизовања понуђача привредног друштва „Гасоп“, које је 14. септембра 2017.  изабрано као најповољнији понуђач у поступку јавне набавке вредности од око 15.000.000 динара, а за ову услугу осумњичени Д. Р. је дао мито у износу од 1.000 евра осумњиченом Д. Г.

По налогу вишег јавног тужиоца у Београду осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.