Архива

Полиција није била у стану повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића

17.10.2017.
МУП

Број: 832/17
17. октобар 2017. године

Министарство унутрашњих послова децидно саопштава да на вратима повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића није била полиција нити један други припадник Министарства унутрашњих послова.

Истичемо да нам није јасно због чега Родољуб Шабић има потребу да изнова и изнова износи ову неистину, када је Комунална полиција, која је орган локалне самоуправе, а не МУП-а, потврдила да су имали интервенцију на Шабићевој адреси по пријави грађана.

Министарство унутрашњих послова напомиње да хиљаду пута поновљена неистина неће постати истина, ма ко да је изрекне, те позивамо Родољуба Шабића да се извини јавности Србије, због више пута изречених неистина и неприхватљиве неодговорности у понашању државног чиновника, који је био дужан и свакако имао механизме да провери информације које износи, пре него што их јавно искаже.

Посебно забрињава да неистине о томе да су му припадници Министарства унутрашњих послова били на вратима износи и након званичног демантија министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића и потврде Комуналне полиције да су они били ти који су по пријави грађана били на његовим вратима.

То нажалост показује да се овде не ради о жељи да се дође до истине, већ да се институција полиције злоупотреби у дневнополитичке сврхе.

Министарство унутрашњих послова истиче да пружа подршку свим својим припадницима и да неће дозволити да се о њиховом раду износе неистине и паушалне оцене.