Архива

Полиција у стану осумњиченог пронашла лабораторију за израду фалсификованих докумената

15.10.2017.
ПУ за град Београд

Број: 825/17
15. октобар 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду открили су лабораторију за израду фалсификованих докумената и ухапсили З. K. (1955) из Београда, због постојања основа сумње да је починио кривично дело фалсификовање исправе.

Постоје основи сумње да је З. К. израђивао фалсификоване личне карте, возачке дозволе, као и разна уверења и потврде.

Полиција је приликом претресa стана осумњиченог пронашла два кућишта рачунара, скенер, ламинатор за пластифицирање докумената, клишеe на којима се отискују печати фалсификованих докумената, уређаје за израду фалсификованих докумената - пресе и секаче, већу количину боја, лакова и трака за израду холограма фалсификованих докумената.

Tакође пронађена је и већа количина пластифицираног папира, фолија и беле пластике за израду фалсификованих докумената, папир у бојама оригиналних докумената, као и разни печати, између осталог и печати разних граничних прелаза који су коришћени за оверавање докумената.

У стану З. K. откривено је више урађених фалсификованих докумената са именима и фотографијама корисника, као и оригинални бланко обрасци извода из матичних књига рођених грађана Републике Србије, обрасци уверења о држављанству грађана, као и обрасци извода из матичне књиге венчаних држављана.

По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и, уз кривичну пријаву, приведен је тужиоцу.