Архива

Четири особе ухапшене због сумње да су извршиле више кривичних дела злоупотреба у поступцима јавних набавки

09.10.2017.
МУП

Број: 806/17
9. октобар 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала и Полицијске управе Зајечар, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у овом граду, ухапсили су четири особе због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела злоупотреба у поступцима јавних набавки.

У склопу спровођења сталних акција усмерених на сузбијању корупције, полиција је ухапсила Ж. М. одговорно лице СПЦ „Тимок“, Б. С. функционер града Зајечара, З. Ј. одговорно лице привредног друштва „АД Пут“ и И. В. одговорно лице привредног друштва „Бетонекс“.

Они се терете да су, у периоду од 2013. до 2015. године, извршили више злоупотреба у поступцима јавних набавки које су спроведене за потребе Градске управе у Зајечару и на тај начин оштетили буџет овог града за укупан износ од 3.637.514 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и у законском року, уз одговарајућу кривичну пријаву, биће приведени Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

Због постојања основа сумње да је, такође, извршио кривично дело злоупотреба у поступцима јавних набавки, кривична пријава биће поднета и против бившег председника Скупшине града Зајечара, С. М., који се, због претходно поднетих кривичних пријава, већ налази у притвору.