Архива

Споразум MУП и Хуаwеи, увођење еЛTE технологиjе

03.02.2017.
Министар Стефановић истакао је да ће сарадња стручњака Министарства унутрашњих послова и компаније „Huawei“, по основу овог Споразума, допринети модернизацији и ефикаснијем раду српске полиције, а све у циљу смањења стопе криминала и повећања сигурности и безбедности грађана Републике Србије...
Споразум MУП и Хуаwеи, увођење еЛTE технологиjе
Споразум MУП и Хуаwеи, увођење еЛTE технологиjе
Споразум MУП и Хуаwеи, увођење еЛTE технологиjе
Споразум MУП и Хуаwеи, увођење еЛTE технологиjе

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и председник компаније „Huawei Technologies Co. LT“ Давид Танг потписали су данас у Београду Споразум о стратешком партнерству за увођење еЛТЕ технологија и решења за „Безбедан град“ у системима јавне безбедности.

Министар Стефановић истакао је да ће сарадња стручњака Министарства унутрашњих послова и компаније „Huawei“, по основу овог Споразума, допринети модернизацији и ефикаснијем раду српске полиције, а све у циљу смањења стопе криминала и повећања сигурности и безбедности грађана Републике Србије.

Истакавши да Министарство унутрашњих послова континуирано ради на увођењу модерних технологија, Стефановић је нагласио да МУП „Huawei“ препознаје као компанију која поседује адекватне технологије које ће омогућити да Министарство унапреди информационо  комуникациони систем.

„Ценимо спремност кинеских компанија и Владе Народне Републике Кине да помогну Републици Србији да подизањем нивоа информационо комуникационих система и техничке опремљености унапреди безбедност наших грађана“, истакао је потпредседник Владе.

Председник компаније „Huawei Technologies Co. LT“ Танг рекао је да је ова компанија спреман да помогне Министарству унутрашњих послова, да кроз модернизацију технологије савлада безбедносне изазове и повећа ефикасност.

Пројектом „Безбедан град“ комуникациона инфраструктура Министарства унутрашњих послова биће значајно унапређена.

Припадници Министарства унутрашњих послова ће путем еЛТЕ мреже моћи да размењују више информација, као што су видео садржаји, али и да их користе за већи проток информација које су им потребне у свакодневном раду.

Пројекат подразумава увођење интелигентног видео надзора којим ће се значајно унапредити ефикасност рада полицијских службеника у циљу повећања јавне безбедности, али и увођење тог надзора у контролу саобраћаја, што ће допринети повећању безбедност саобраћаја и смањењу број саобраћајних прекршаја.

„Безбедна град“ омогућиће увођење ситема за бољу регулацију, у оквиру кога ће саобраћајни полицајци даљински регулисати саобраћај уз знатно већу количину информација, што ће омогућити да се смање гужве, посебно у шпицу и повећа ефикасност протока саобраћаја.