Arhiva

Stefanović: PSS neistinama obmanjuje javnost, nastavlja politizaciju sindikalnog delovanja

23.03.2017.
„Danas smo svedoci da Policijski sindikat Srbije nažalost, nastavlja politizaciju sindikalnog delovanja, posebno navijajući za jednog od opozicionih predsedničkih kandidata, čiju podršku imaju i na skupovima koje prave. Nikada zbog toga nijedan policajac nije snosio bilo kakvu posledicu, što nažalost nije bio slučaj u nekim prethodnim vremenima. Kao i uvek pozivam predstavnike sindikata da razgovaramo o rešavanju problema koji postoje u radu ministarstva i policije a ne o politici ..."

Izjava potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića povodom lažnih optužbi Policijskog sindikata Srbije:

„Danas smo svedoci da Policijski sindikat Srbije nažalost, nastavlja politizaciju sindikalnog delovanja, posebno navijajući za jednog od opozicionih predsedničkih kandidata, čiju podršku imaju i na skupovima koje prave. Nikada zbog toga nijedan policajac nije snosio bilo kakvu posledicu, što nažalost nije bio slučaj u nekim prethodnim vremenima. Kao i uvek pozivam predstavnike sindikata da razgovaramo o rešavanju problema koji postoje u radu ministarstva i policije a ne o politici, jer to nije posao policije.

Nikada iz kabineta ministra unutrašnjih poslova nije dat ni pisani ni usmeni nalog o ponašanju policijskih službenika i ostvarivanju njihovih zakonskih prava vezanih za izbore, niti se Ministarstvo meša u slobodnu volju bilo kog pripadnika policije ili nekog drugog dela Ministarstva. Radi se o potpunoj neistini i obmanjivanju javnosti. Nedopustivo je da postoje pokušaji sindikata i određenih političkih stranaka da zloupotrebe policiju u izbornoj kampanji i unize rad hiljada profesionalaca koji svakodnevno rizikuju svoje živote zarad bezbednosti građana Srbije. Učiniću sve da ne dozvolim takve zloupotrebe.

Naročito mi smeta pokušaj zloupotrebe policije u trenutku kada su neke od naših kolega povređene na izvršenju službenog zadatka i kada u subotu preko četiri stotine mladih ljudi stupa u redove policije.

Nastaviću da se zajedno sa ljudima iz policije borim za unapređenje položaja policajaca, njihove profesionalne osposobljenosti i pre svega, sigurniju i bezbedniju Srbiju i sve njene građane“.