Arhiva

Ministri Stefanović i Vulin obišli povređene u požarima

23.07.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin obišli su danas na Vojnomedicinskoj akademiji dvojicu teško povređenih vatrogasca u požaru u fabrici na Adi Huji, kao i teško povređenog radnika u nedavnoj nezgodi u Lučanima...
 Ministri Stefanović i Vulin obišli povređene u požarima
 Ministri Stefanović i Vulin obišli povređene u požarima
 Ministri Stefanović i Vulin obišli povređene u požarima
 Ministri Stefanović i Vulin obišli povređene u požarima

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin obišli su danas na Vojnomedicinskoj akademiji dvojicu teško povređenih vatrogasca u požaru u fabrici na Adi Huji, kao i  teško povređenog radnika u nedavnoj nezgodi u Lučanima.

Ministri su tom prilikom obišli i beskućnika koga su huligani nedavno teško povredili.

„Uverili smo se još jednom koliki se nadljudski napori ulažu na Vojnomedicinskoj akademiji da se ova četiri teško povređena čoveka održe u životu i kakva je borba za svaki sekund njihovog života. Videli smo koliko je težak njihov posao, posebno kada je stepen opekotina tako visok i kada su povrede tako teške. Želim da izrazim ogromnu zahvalnost u ime Ministarstva unutrašnjih poslova lekarima i osoblju koji se bore za zdravlje naših pripadnika, kao i za svih drugih građane“ rekao je ministar Stefanović.

On je dodao da je ponosan što ustanova kakva je VMA postoji na teritoriji Republike Srbije.

„Naš posao je da se borimo da pripadnici bezbednosnih snaga budu što bolje zaštićeni, da imaju maksimalnu zdravstvenu zaštitu, kao i zaštitu na radu i na tome ćemo insistirati i u narednom period“ rekao je Stefanović.

Ocenjujući stanje povređenih, načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević je rekao da sva četiri povređena lica, smeštena na Intenzivnoj nezi, imaju slične posledice ekstenzivnih opekotina.

- Svi su u veoma teškom stanju, životno ugroženi, ali se sve vitalne funkcije kontrolišu. Nadamo se da će njihov oporavak, uz izuzetne napore angažovanog medicinskog osoblja, teći svojim tokom - rekao je dr Vukosavljević.

Ministar Vulin je istakao da su svi povređeni u nedavnim požarima na VMA dobro zbrinuti i da svi lekari i celokupno zdravstveno osoblje daju sve od sebe da im olakšaju bolove.

- Mi smo tu da im pomognemo, da budemo uz njihove porodice i pokažemo da svaki pripadnik bezbednosnih snaga naše zemlje zaslužuje i ima posebnu pažnju i posebno poštovanje. Zdravstvena ustanova kakva je VMA ume da prihvati i ispoštuje sve specifičnosti koje imaju pripadnici bezbednosnih snaga i probleme s kojima se suočavaju - rekao je Vulin.

Povređene su obišli i državni sekretari MUP-a i  Ministartsva odbrane Biljana Popović Ivković i Aleksandar Živković.