Arhiva

Osumnjičeni da su fingiranjem saobraćajnih nesreća od osiguravajućih društava prisvojili oko četiri miliona dinara

05.12.2017.
MUP

Broj: 974/17
05. decembar 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su šest   osoba, među kojima su dva advokata, osumnjičenih da su tokom 2013. i 2014. godine na osnovu fingiranih saobraćajnih nezgoda i falsifikovane dokumentacije od osiguravajućih društava protivpravno prisvojili oko četiri miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela prevara u osiguranju, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja uhapšeni su advokati D.M. (1980) i A.Š. (1974), dok se B.S. (1987), S.M. (1965), A.R. (1989) i J.A. (1988) sumnjiče da su počinili krivična dela prevara u osiguranju i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni se teret da su fingirali saobraćajne nezgode na teritoriji Beograda, tako što su u kontrolisanim uslovima pravili sudar između automobila i oštećenja na njima.

Kako se sumnja, kao vozila koja su izazvala saobraćajne nezgode, osumnjičeni su koristili vozila niže klase i vrednosti, registrovana u Srbiji, a kao oštećene autombile visoke klase i vrednosti, registrovana u vlasništvu inostranih rent a kar agencija.

Sumnja se da su nakon toga različitim osiguravajućim društvima podnosili falsifikovanu dokumentaciju i na taj način radnike osiguravajućih društava dovodili i održavali u zabludi, lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa štetnim događajem, visinom štete i drugim činjenicama relevantnim  za podnošenje odštetnih zahteva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.