Arhiva

Stefanović: Policija brine o bezbednosti dece

20.09.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar prosvete Mladen Šarčević prisustvovali su danas času „Osnovi bezbednosti dece“ koji je deci četvrtog razreda Osnovne škole „Borislav Pekić“ u Novom Beogradu održao školski policajac Vladica Nešić u sklopu fakultativnog predmeta uvedenog ove školske godine...
Stefanović: Policija brine o bezbednosti dece
Stefanović: Policija brine o bezbednosti dece
Stefanović: Policija brine o bezbednosti dece
Stefanović: Policija brine o bezbednosti dece
Stefanović: Policija brine o bezbednosti dece
Stefanović: Policija brine o bezbednosti dece

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović  i ministar prosvete Mladen Šarčević prisustvovali su danas času „Osnovi bezbednosti dece“ koji je deci četvrtog razreda Osnovne škole „Borislav Pekić“ u Novom Beogradu održao školski policajac Vladica Nešić u sklopu fakultativnog predmeta uvedenog ove školske godine.

Osnovi bezbednosti dece

„Ovi momci i devojke u plavoj uniformi su vaši drugari i ako imate bilo kakav problem slobodno se obratite vašem školskom policajcu, nastavniku, direktoru škole, jer to su ljudi koji mogu da vam pomognu. Policija je tu i da van škole brine o vašoj bezbednosti, da vas niko ne povredi u saobraćaju, da vam ne nudi drogu i ne nanese bilo kakvo zlo“, poručio je ministar Stefanović mališanima na početku časa.

Ministar je podsetio da će nastavu iz predmeta „Osnovi bezbednosti dece“ slušati deca četvrtog i šestog razreda osnovnih škola u Srbiji.

„Danas smo imali priliku da prisustvujemo jednom od časova gde su naši četvrtaci slušali predavanje o poznavanju rada policije, kako da približimo policiju našoj deci, da ih naučimo kako da se snalaze u vanrednim situacijama, saobraćaju, da se zaštite od opasnosti koje nosi droga, internet i svemu onome što može da im pomogne da bezbedno žive, da bezbedno stignu od svoje kuće do škole i da budu sigurni“, rekao je Stefanović, na čiju inicijativu je predmet „Osnovi bezbednosti dece“ uveden u škole.

Stefanović je istakao da nastavu, koja se ne ocenjuje, vodi oko dve hiljade obučenih policajaca, ali i penzionisanih policijskih službenika čija su iskustva dragocena.

„Paralelno sa tim, policija sprovodi mere i radnje iz svoje nadležnosti i u blizini škola vezano za bezbednost saobraćaja i borbu protiv narkotrafikinga. Hoćemo da postignemo da nijedno naše dete nikada ne bude povređeno, da mu ne bude ponuđena droga i da ne bude bilo čiji plen na putu od kuće do škole“, naglasio je Stefanović.

Ministar je izrazio očekivanje da će već za godinu ili dve ova nastava dati sistemski rezultat, jer je posao Ministarstva da predlaže sistemska rešenja koje će ukupno povećati bezbednost svih naših građana.

„Zahvaljujem se ministru Stefanoviću, jer su ministarstva unutrašnjih poslova i prosvete 26. juna ove godine upravo na inicijativu gospodina Stefanovića potpisali Protokol o izvođenju ovakvih vidova nastave. Nastava se realizuje u četvrtom i šestom razredu ove godine, ali ćemo kasnije videti da je proširimo i na druge uzraste kroz časove razrednog starešine“, rekao je ministar Šarčević.