Arhiva

Stefanović: Pripadnici JZO uspešno savladali obuku

26.07.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas pokaznoj vežbi Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), čiji su pripadnici prikazali znanja i veštine koje su stekli tokom obuke u Federalnoj službi obezbeđenja Ruske Federacije...
Stefanović: Pripadnici JZO uspešno savladali obuku
Stefanović: Pripadnici JZO uspešno savladali obuku
Stefanović: Pripadnici JZO uspešno savladali obuku
Stefanović: Pripadnici JZO uspešno savladali obuku
Stefanović: Pripadnici JZO uspešno savladali obuku
Stefanović: Pripadnici JZO uspešno savladali obuku

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas pokaznoj vežbi Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), čiji su pripadnici prikazali znanja i veštine koje su stekli tokom obuke u Federalnoj službi  obezbeđenja Ruske Federacije.

„Za policiju je veoma važno da pripadnici JZO nastave obuke, da imamo priliku da stalno unapređujemo znanja, da naši pripadnici budu bolje zaštićeni i opremljeni, ali i da stečenim znanjem štite i sve koji su gosti naše zemlje i sve građane Republike Srbije“, poručio je Stefanović posle vežbe koja je izvedena u centru „NAVAK“.

Ministar je ukazao da su pripadnici Jedinice za obezbeđenje na teritoriji Ruske Federacije u nekoliko navrata prošli složenu obuku, u kojoj su usvojili nova znanja i veštine za zaštitu ne samo štićenih ličnosti, već i svih građana.

On se zahvalio ruskoj Federalnoj službi obezbeđenja, koja je bila domaćin obuke, i naglasio da su pripadnici JZO obuke uspešno savladali i usvojili znanja koja do sada nisu bila primenjivana u njihovom radu.

„Reč je o upotrebi vozila koja služe da se osigura bezbednost eskorta, ali i o taktikama koje pripadnici Jednice za obezbeđenje koriste za zaštitu ličnosti kada je u pešačkoj formaciji. Drago mi je da vidim da su naši momci obuke ozbiljno shvatili i da su veoma vešti, dobri i čine nas ponosnim što su deo Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Stefanović.

Ministar se zahvalio i centru „NAVAK“, gde pripadnici Jedinice imaju priliku da uvežbavaju metode i tehnike obezbeđenja.

Načelnik Službe za obuku ruske Federalne službe obezbeđenja Leonid Kozak istakao je zadovoljstvo prikazanim visokim nivoom profesionalnog iskustva Jedinice za obezbeđenje Ministarstva unutrašnjih poslova.

„To govori da naša saradnja u ovoj sferi ima produktivan karakter i računamo da će ona biti i dalje nastavljena. Nažalost, nivo pretnji koji je prisutan u svetu je jako visok, a naš posao zahteva usavršavanje i aktivne razmene iskustava“, rekao je Kozak.

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata izveli su više različitih vežbi u kojima su prikazali sposobnosti i veštine u odbrani napada na štićenu ličnost – taktičko postupanje timova za neposrednu fizičku zaštitu prilikom kretanja u pešačkim formacijama i u koloni vozila pod pratnjom, simulaciju ugrožavanja bezbednosti štićenog lica na javnom skupu, kao i odbranu napada na vozilo u kojoj je štićena ličnost u saobraćaju.