Arhiva

Počela obuka policijskih službenika koji će držati predavanja iz oblasti bezbednosti

14.07.2017.
U periodu od 10. do 21. jula u Ministarstvu unutrašnjih poslova realizuju se jednodnevni seminari za više od 130 koordinatora koji će obučavati predavače u područnim policijskim upravama i organizacionim jedinicama Sektora za vanredne situacije. Predavači u školama će biti radnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i penzionisani policijski službenici...
Počela obuka policijskih službenika koji će držati predavanja iz oblasti bezbednosti
Počela obuka policijskih službenika koji će držati predavanja iz oblasti bezbednosti
Počela obuka policijskih službenika koji će držati predavanja iz oblasti bezbednosti

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević obišla je danas koordinatore Ministarstva unutrašnjih poslova koji će sa kolegama iz policijskih uprava od septembra držati predavanja deci četvrtog i šestog razreda o temama iz oblasti bezbednosti.

U periodu od 10. do 21. jula u Ministarstvu unutrašnjih poslova realizuju se jednodnevni seminari za više od 130 koordinatora koji će obučavati predavače u područnim policijskim upravama i organizacionim jedinicama Sektora za vanredne situacije. Predavači u školama će biti radnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i penzionisani policijski službenici.

„Ovaj izuzetno važan projekat, nastao na inicijativu ministra Nebojše Stefanovića, od strateškog je značaja i predstavlja zajednički projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete. Rad sa decom zahteva posebnu opreznost, tako da svi moramo veoma dobro i profesionalno da se pripremimo za period koji nam predstoji“, rekla je Tomašević prisutnim policijskim službenicima.

Nastava u osnovnim školama će se izvoditi jednom mesečno u odeljenjima četvrtih i šestih razreda. Nastavne jedinice su sadržajem prilagođene uzrastu u kojem se deca nalaze, kao i njihovim potrebama, a sve u cilju razvoja bezbednosne kulture i unapređenja bezbednosne zaštite dece.

„Verujem da će predavanja izazvati pozitivan odjek i kod dece i kod roditelja. Na nama je da poverenje koje smo dobili od Ministarstva prosvete, da u njihovim objektima pričamo o bezbednosnim temama, iskoristimo na najbolji način“, rekla je Tomašević.

Tomašević je poručila policijskim službenicima da će se redovno sastajati sa njima kako bi zajednički pratili rad na ovom važnom projektu i dogovarali se o daljim koracima.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović je nedavno sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem potpisao Protokol o saradnji na programu „Osnovi bezbednosti dece“, zahvaljujući kojem će, tokom školske 2017/2018. godine, u svim osnovnim školama u Srbiji biti uveden novi fakultativni predmet o bezbednosti dece čiji je primarni cilj prevencija.