Arhiva

Stefanović najoštrije osudio napad na saobraćajne policajce

25.08.2017.
MUP

Beograd

Broj: 692/17

25. avgust 2017. godine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najoštrije je osudio današnji napad na saobraćajne policajce u Malom Mokrom Lugu u Beogradu i podsetio da je reč o drugom napadu na policijske službenike u poslednjih devetnaest dana.

„Napadi na policajce koji danonoćno brinu o bezbednosti građana Srbije i rade jedan od najtežih poslova u našoj zemlji su nedopustivi i nećemo ih tolerisati. Preduzećemo sve zakonske mere kako bi zaštitili naše pripadnike i pružićemo im punu podršku", rekao je ministar Stefanović.

Pripadnike Uprave saobraćajne policije A.T. i B.Z. danas su, nakon više  pokušaja da zaustave vozilo u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, najpre verbalno napali, a potom im rukama i nogama zadali udarce G.I. (1951) i sedamnaestogodišnji maloletnik.

Da podsetimo, policijskog službenika Policijske stanice Sokobanja Z.M. je 6.avgusta najpre vređao i psovao, a potom i pesnicom udario R.Đ. (1980), koji je bio u alkoholisanom stanju.

Policijski službenik je u trenutku napada bio van službe, a privedeni napadač je nasrnuo na njega zbog ranijeg postupanja policajca prema njegovom sinu.