Архива

Ребић и Орицио потписали споразум о донацији рачунарске опреме

14.12.2017.
Директор полиције Владимир Ребић и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио потписали су данас споразум о донацији рачунарске опреме, која ће допринети већој ефикасности српске полиције у борби против организованог криминала и идентификацији и одузимању имовине проистекле из тих кривичних дела...
Ребић и Орицио потписали споразум о донацији рачунарске опреме
Ребић и Орицио потписали споразум о донацији рачунарске опреме

Директор полиције Владимир Ребић и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио потписали су данас споразум о донацији рачунарске опреме, која ће допринети већој ефикасности српске полиције у борби против организованог криминала и идентификацији и одузимању имовине проистекле из тих кривичних дела.

По потписивању споразума, директор Ребић истакао је да је Република Србија у складу са обавезама предвиђеним Акционим планом за  Поглавље 24 – правда, слобода, безбедност формирала канцеларију која ће омогућити лакше праћење и идентификацију имовинске користи проистекле из кривичних дела.

Осавремењивање ИТ опреме, како је навео, омогућиће ефикасније поступање по финансијским истрагама и ефектније коришћење постојећих база података, али ће допринети и побољшање међународне сарадње, кроз бржу размену података на међународном нивоу.

Ребић се захвалио, Мисији ОЕБС-а и Амбасади Краљевине Норвешке на опреми која је донирана у оквиру пројекат „Јачање капацитета српске полиције у борби против корупције“.