Aktuelno

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je poručio da se revizija rezultata iz Drugog svetskog rata ne sme dozvoliti

09.05.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, u sklopu obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položio je vence na spomenik Crvenoarmejcu i na spomenik „Večnoj vatri“ na Groblјu oslobodilaca Beograda...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, u sklopu obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položio je vence na spomenik Crvenoarmejcu i na spomenik „Večnoj vatri“ na Groblјu oslobodilaca Beograda.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je poručio da se revizija rezultata iz Drugog svetskog rata ne sme dozvoliti.

                                

„Decenijama unazad pokušavaju da izvrše reviziju rezultata Drugog svetskog rata. To je potpuno neprihvatlјivo. Republici Srbiji, baš kao i Ruskoj Federaciji, mesto je jedino i samo među zemlјama pobednicama. Poražene zemlјe su se ujedinile i decenijama pokušavaju da nam objasne da smo suviše mali da budemo nezavisni i da treba da slušamo, i da kao 1941. godine pognemo glavu pred moćnijima od sebe – decenijama pokušavaju, ali nisu i neće uspeti. Prekrajanje istorije nije moguće", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

                                

Vence su na spomenike Crvenoarmejcu i „Večnoj vatri“, pored ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, položili i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, ministarka za rad, zapošlјavanje boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, predstavnici Ministarstva odbrane, ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, predstavnici Grada Beograda i SUBNOR-a. 

Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, slavi se i obeležava u znak sećanja na dan kada je 1945. godine nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.