Finansije

Zaplenjeno više od četiri tone droge, ukupan kriminal smanjen za više od pet odsto

11.02.2017.
Predstavljajući rezultate rada Stefanović je istakao da je policija u poslednjih 14 meseci zaplenila više od četiri tone narkotika, što je najbolji rezultat koji je postignut u prethodnih osam godina, kao da je i ukupan kriminal u 2016. godini u odnosu na prethodnu godinu smanjen za preko pet odsto i da je u 2016. godini počinjeno najmanje krivičnih dela u poslednjih 25 godina...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas na svečanosti povodom promocije polaznika 13. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike, da je policija brana i prepreka svima onima koji misle da mogu da ugroze stabilnost i bezbednost naše države.

„Najvažnije nam je da ostvarimo da naša zemlja bude sigurna, bezbedna, stabilna i da svako ko pomisli da može da je ugrozi, od narkodilera koji nude drogu našoj deci na ulici, do nekoga ko bi spolja hteo da ugrozi naše granice, zna da je policija Srbije brana i prepreka takvom ponašanju. Policija Srbije je bedem koji ne može da se pređe“, istakao je  Stefanović u Sremskoj Kamenici.

Ministar je budućim policajcima pripravnicima poručio da ostvarenje ovog zadatka zavisi od njih, njihovog postupanja i ponašanja.

„Siguran sam da vi to možete, jer ste policajci postali da bi ste bili čestiti i pošteni, da bi ste svoje dužnosti izvršavali na ponos građana Srbije, a ne da bi ste sarađivali sa kriminalcima“, naglasio je Stefanović ocenivši da se ta razlika danas oseća, jer  policajci imaju više integriteta, obraza i časti.

„U svakoj klasi napredujemo sve više, primenjujemo nova znanja, nove veštine, koristimo iskustva koja nam stižu iz celog sveta, jer hoćemo da naši mladi ljudi koji postaju policajci budu najškolovaniji, najobrazovaniji, da budu spremni i osposobljeni, kako bi smo imali policiju koja svoje zadatke ispunjava efikasno u interesu građana Srbije“, naveo je ministar.

Istakavši da Republike Srbija stoji iza svakog čestitog policajca, Stefanović je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja dalji rad na opremanju policije.

„Želim vam puno sreće, puno rada kroz koji ćete steći iskustva i pravo da svi budemo ponosni na vas. Ali vam želim i trenutke u kojima ćete moći da se usavršavate i da kroz karijerno napredovanje, koje smo uveli, najbolji od vas napreduju“, poručio je Stefanović polaznicima 13. klase.