Актуелно

Сто полицајаца спасилаца награђено са по 10.000 динара

06.01.2017.
По налогу потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића 100 припадника Сектора за ванредне ситуације и Дирекције полиције, који су претходних дана учествовали у интервенцијама спасавања људи и доставе неопходне помоћи становништву у снегом завејаним насељима, биће награђено са по 10.000 динара...

По налогу потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића 100 припадника Сектора за ванредне ситуације и Дирекције полиције, који су претходних дана учествовали у интервенцијама спасавања људи и доставе неопходне помоћи становништву у снегом завејаним насељима, биће награђено са по 10.000 динара, изјавио је данас начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра Предраг Марић.

„Одлуком министра Стефановића данас је решено да се 100 припадника Министарства унутрашњих послова новчано награди са по 10.000 динара у знак захвалности за ангажовања која су имали на терену, у којима нису доводили у питање ни сопствени живот. Упркос умору и тешким условима издржали су до краја и спасавали су људе“, нагласио је Марић.

Према његовим речима, од 6. јануара до данас припадници Министарства имали су велики број интервенција на терену у којима је више од 150 људи евакуисано и спасено од страдања.

Марић је додао да су припадници Сектора за ванредне ситуације и Дирекције полиције, учествовали и у великом броју интевенција дотурања помоћи у храни и лековима угроженом становништву.

Начелник Сектора за ванредне ситуације у име припадника МУП-а, захвалио се министру Стефановићу на награди истакавши да су људи који су радили претходних дана на терену то заслужили.