Актуелно

Стeфaнoвић: Припaдници српскe и кинeскe пoлициje пoкaзaли спрeмнoст у oбaвљaњу нajтeжих и нajслoжeниjих зaдaтaкa

28.11.2019.
Заједничка показна вежба савладавања и онеспособљавања терориста и ослобађања талаца припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије и специјалне јединице полиције Министарства јавне безбедности Народне Републике Кине из провинције Хенан одржана је данас у смедеревској железари "HBIS GROUP SERBIA"...

Заједничка показна вежба савладавања и онеспособљавања терориста и ослобађања талаца припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије и специјалне јединице полиције Министарства јавне безбедности Народне Републике Кине из провинције Хенан одржана је данас у смедеревској железари "HBIS GROUP SERBIA".

Вежби, у којој је 180 припадника полиције две земље показало вештине и способности, присуствовали су председник Републике Србије Александар Вучић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, амбасадор Кине у Београду Чен Бо и многи други званичници.

По завршетку вежбе, министар Стефановић је истакао да су Србија и Кина стратешки партнери и да је сарадња Министарства унутрашњих послова Србије и кинеског Министарства јавне безбедности одлична.  

„Имамо одличну сарадњу са Министарством