Актуелно

Изјава Дуње Симић из Кабинета министра унутрашњих послова

22.05.2020.
МУП

Изјава Дуње Симић из Кабинета министра унутрашњих послова:

„Наводи из „истраживања“ Београдског центра за безбедносну политику тенденциозни су и неистинити и имају за циљ да дискредитују рад МУП-а и полицајаца који су за време трајања ванредног стања били ангажовани даноноћно зарад очувања безбедности и здравља грађана.

Полицијски службеници према свима су поступали професионално, у складу са законом и без сумње су показали висок степен одговорности у ситуацији са којом се први пут суочавају. 

Полиција је уложила огроман труд да у кратком временском периоду реорганизује рад и да поред редовних активности одговори на огроман број захтева и све изазове ванредног стања. 

Зарад истинитог информисања јавности морамо напоменути да је дозволе за кретање током трајања полицијског часа издавао искључиво МУП на основу захтева које су други државни органи достављали и то за пољопривреднике, привреднике и друге чија је делатност била од виталног значаја у том периоду. Ниједан други орган није могао да изда дозволу за кретање, како се у поменутом „истраживању“ наводи.

Примера ради, Министарство привреде је све привреднике, тј. сва предузећа у Републици Србији преко свог сајта информисало о начину подношења захтева које је потом прослеђивало МУП-у.

Покушаји политизације тешке ситуације са којом смо се суочили, урушавају углед Министарства унутрашњих послова и припадника полиције који су све време трајања ванредног стања били на услузи грађанима, и показали да могу успешно да одговоре на све изазове.“