Актуелно

Ометање службеног лица у вршењу службене дужности и неовлашћено држање опојних дрога

09.11.2023.
ПУ Крагујевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Аранђеловцу ухапсили су Н. Ш. Д. (1999) из Аранђеловца, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела  ометање службеног лица у вршењу службене дужности и неовлашћено држање опојних дрога.

Како се сумња, он се јуче у вечерњим сатима, на улици у Аранђеловцу, оглушио о полицијско наређење да заустави ''пежо'' којим је управљао, већ је, у намери да побегне, убрзао возило и удаљио се, након чега је слетео са коловоза, а потом изашао из аутомобила и покушао да побегне, у чему га је брзом и ефикасном акцијом полиција спречила.

Прегледом возила осумњиченог пронађена је и одузета кеса са 144 грама прашкасте материје за коју се сумња да је амфетамин. 

Такође, тестирањем је утврђено да је осумњичени возио под дејством психоактивних супстанци, као и без издате возачке дозволе, па ће против њега бити поднета одговарајућа прекршајна пријава.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву у Аранђеловцу.