Актуелно

Ухапшени полицијски службеници и црногорски држављанин осумњичени за убиство у покушају

19.07.2019.
МУП

Број: 629/19
19. 7. 2019. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле у сарадњи са полицијским службеницима ПУ за град Београд, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су, у саизвршилаштву, починили кривично дело убиство у покушају, од којих су двојица полицијски службеници којима се на терет ставља и кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Н. Ј. (1982) и Д. Б. (1990), полицијске службенике ПС Палилула, као и црногорског држављанина Д. В. (1993), због сумње да су 30. јуна ове године, у раним јутарњим часовима, испред једног угоститељског објекта у Новом Београду у саизвршилаштву починили кривично дело убиство у покушају.

Сумња се да су ухапшени полицијски службеници, који у том тренутку нису били на дужности, разоружали тридесетогодишњег мушкарца који је у руци држао пиштољ,тако што су му показали службене легитимације. Након тога оштећеном прилази мушкарац, кога је полиција идентификовала и за њим интензивно трага, и задаје му више убода ножем у пределу леђа.

Истовремено, осумњичени Д. Б. и Д. В. ногом задају оштећеном више удараца у пределу главе и тела, док је Н. Ј. узео оружје које је оштећени мушкарац одбацио, након чега је пиштољ ставио за појас и потом се удаљио са лица места, уместо да предузме неопходне законске радње према извршиоцима кривичног дела.

Поводом овог догађаја ухапшени полицијски службеници сачинили су извештај неистините садржине.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду тројици осумњичених је одређено задржавање, након чега им је судија за претходни поступак, по налогу тужилаштва, одредио притвор до 30 дана.