Актуелно

Злоупотреба службеног положаја

29.01.2024.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су Ј. С. (1980) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Он се сумњичи да је као запослено лице за правне послове у области саобраћаја у Градској управи Града Суботица, прекорачењем граница свог службеног овлашћења, за 15 предузетника и једно правно лице, уз неовлашћено коришћење поверених печата и факсимила, издао решење за добијање дозволе за обављање такси превоза, као и одобрења, без законског основа и мимо знања надређених.

На тај начин, како се сумња, такси превозницима се омогућавало да тим документима пријаве почетак обављања такси делатности, уграде таксиметар, прибаве таблице са „TX“ словима и тако нелегално отпочну превоз путника.

Како се сумња, Ј. С. није водио евиденцију о издатим дозволама такси возила и такси возача, због чега није била ажурирана база такси превозника, те је на тај начин премашен прописан број такси превозника на територији овог града.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.