Aktuelno

Zloupotreba službenog položaja

29.01.2024.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su J. S. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je kao zaposleno lice za pravne poslove u oblasti saobraćaja u Gradskoj upravi Grada Subotica, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, za 15 preduzetnika i jedno pravno lice, uz neovlašćeno korišćenje poverenih pečata i faksimila, izdao rešenje za dobijanje dozvole za obavlјanje taksi prevoza, kao i odobrenja, bez zakonskog osnova i mimo znanja nadređenih.

Na taj način, kako se sumnja, taksi prevoznicima se omogućavalo da tim dokumentima prijave početak obavlјanja taksi delatnosti, ugrade taksimetar, pribave tablice sa „TX“ slovima i tako nelegalno otpočnu prevoz putnika.

Kako se sumnja, J. S. nije vodio evidenciju o izdatim dozvolama taksi vozila i taksi vozača, zbog čega nije bila ažurirana baza taksi prevoznika, te je na taj način premašen propisan broj taksi prevoznika na teritoriji ovog grada.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.