Актуелно

МУП: Нетачне тврдње Велимира Илића

12.08.2017.
MУП

Београд

Број:667 /17

12. август 2017. године

Министарство унутрашњих послова одбацује тенденциозне и злонамерне тврдње председника Нове Србије Велимира Илића да је, због најављене посете Сабору трубача у Гучи председника Републике Србије Александра Вучића, повећан број полицајаца на овој манифестацији.

„Реч је о потпуним неистинама, јер је ове године током Сабора трубача у Гучи ангажовано чак 272 полицијска службеника мање него 2016. године. Као и ранијих година због великог броја посетилаца који долазе на Драгачевски сабор трубача Министарство унутрашњих послова предузима додатне мере из своје надлежности како би се очувао јавни ред и мир и осигурала пуна безбедност свих посетилаца и бројних туриста који у великом броју долазе у Гучу“, саопштава Министарство унутрашњих послова.

Министарство унутрашњих послова апелује на све да не злоупотребљавају полицију у дневнополитичке сврхе и да то користе зарад стицања јефтиних поена, јер је основни задатак припадника МУП-а очување безбедности и сигурности грађана на свим манифестацијама које се одржавају у Србији.