Актуелно

Апсолутно нетачни наводи да полиција може да открије ко шаље лажне дојаве о бомбама из иностранства, али да то не чини

24.05.2022.
МУП

Министарство унутрашњих послова истиче да су апсолутно нетачни наводи које је изнела Славица Радовановић, бивши припадник МУП-а да полиција може да открије ко шаље лажне дојаве о бомбама из иностранства, али да то не чини. 

Сви припадници полиције, а посебно припадници Управе криминалистичке полиције изузетни су стручњаци и професионалци у свом послу и главни носиоци борбе у специјалном рату који се води против наше државе. 

Госпођа Радовановић која је радила у Управи за образовање у МУП-у Србије сигурно зна колико су њене колеге које се баве проблематиком тероризма посвећене свом послу и зато овакав вид оптужби од стране бивше колегинице заиста чуди. 

Подсећамо да је српска полиција идентификовала локације више мејл адреса са којих су стигле претеће поруке о постављеним бомбама и о свему обавестила иностране партнере од којих очекује адекватну реакцију и процесуирање починилаца. Лажне пријаве о постављеним бомбама стизале су и од грађана Србије,  а припадници МУП-а су их врло брзо идентификовали и процесуирали. 

Такође, необјашњиво је и то зашто госпођи Радовановић толико смета посвећеност, марљивост и одговорност коју показује министар полиције Александар Вулин.  Ово је заиста јединствен пример да бивши припадник МУП-а критикује министра полиције зато што много ради, зато што је у кључним моментима уз своју полицију на терену, зато што је отворен за јавност и зато што је искрен према грађанима Србије. 

Још једном позивамо госпођу Радовановић да се уздржи од мржње и политиканства, да се иако представник једне политичке партије и опције, ипак, понаша одговорно и рационално и да као бивши припадник МУП-а не приступа паушално једном глобалном проблему какав је претња дојавом о подметнутој бомби.  

Користити МУП за политички обрачун је безобразно, а оптуживати припаднике МУП-а да поводом дојава о бомбама ништа не предузимају, а могу, нечасно је, посебно ако долази од неког ко је и сам био део нашег система.  

И наравно, са великим нестрпљењем очекујемо да нам нека држава да пример како је решила проблем лажних дојава о бомбама.