Актуелно

Изјава државног секретара Милосава Миличковића поводом оптужби Полицијског синдиката Србије

12.10.2017.
МУП

Број: 817/17
12. октобар 2017. године


Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Републике Србије Милосава Миличковића поводом оптужби Полицијског синдиката Србије:

„Оптужбе Полицијског синдиката Србије на мој и рачун руководства Министарства унутрашњих послова не представљају ништа друго него још један политички покушај обмане грађана изношењем бруталних неистина.

Свима је јасно да су представници овог синдиката постали инструмент у рукама појединих опозиционих лидера, али зарад јавности позивам све надлежне  органе да детаљно провере све наводе из анонимних кривичних пријава које су поднете против руководства Министарства унутрашњих послова.

Немамо шта да кријемо и нека се све детаљно провери. Ово није први пут да неко покушава да наруши углед Министарства унутрашњих послова и његовог   руководства. Већ раније су подносили анонимне кривичне пријаве око набавке тонера, а тужилаштво је након детаљне истраге установило да је све урађено у складу са законом.

Ево показаћу вам и допис Трећег основног јавног тужилаштва у Београду од 19. септембра ове године, на основу једне од анонимних пријава, у коме јасно пише „да је тужилаштво прегледом целокупне документације утврдило да је поступак  спроведен сходно Закону о јавним набавкама Републике Србије“.

То што они подносе анонимне кривичне пријаве је само део њихове политичке игре. Зато је важно да се све лепо провери и да јавност сазна праву истину“.