Актуелно

Управљали возилима под дејством психоактивних супстанци

31.07.2022.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, Управе саобраћајне полиције, синоћ су зауставили и искључили из саобраћаја девет возача који су управљали возилима под дејством психоактивних супстанци, као и још тројицу због насилничке вожње.

Полиција је око 20 часова у Улици Владимира Поповића у Новом Београду зауставила тридесетосмогодишњег возача аутомобила „рено клио“ који је, како је дрога тестом утврђено, управљао под дејством канабиса, док је нешто касније, у истој улици, заустављен четрдесетогодишњи возач „фијат пунта“ који је био позитиван на канабис и кокаин, као и 28-годишњак који је под дејством канабиса управљао аутомобилом „ауди q5“.

Такође, у истој улици у Новом Београду заустављен је потом двадесетогодишњи возач „фијат пунта“ који је возио под дејством канабиса, тридесеттрогодишњи возач „шкоде октавије“ позитиван на кокаин, док су тридесетдвогодишњи возач „шкоде октавије“ и тридесетпетогодишњи  возач „мерцедеса“ били позитивни на канабис.

Саобраћајна полиција је око 23 часа на територији Палилуле зауставила 29-годишњег возача аутомобила „ауди а3“ који је, како је дрога тест утврдио, био позитиван на кокаин, док је двасесеттрогодишњак који је управљао мотоциклом био под дејством кокаина и канабиса.

Полиција је око 20.30 часова на територији Звездаре зауставила тридесеттрогодишњег возача аутомобила „опел корса“ који је имао  2,03 промила алкохола у организму, као и тридесетшестогодишњег возача аутомобила марке „алфа ромео“ којем је измерено чак 3,37 промила алкохола у организму.

Око 00.20 часова у Добановцима, на ауто-путу, заустављен је двадесетдвогодишњи возач „пасата“ који је возио брзином од 252,3 километра на час, иако је ограничење 130. Алкотестирањем је утврђено да је имао 1,76 промила алкохола у организму, као и да је управљао са пробном возачком дозволом у време кад му то није дозвољено, док је снага мотора возила била већа од прописане.

Против свих возача биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Министарство унутрашњих послова апелује на све грађане да у наредном периоду повећају опрезност, да покажу потребну дозу одговорности и да поштујући прописе допринесу побољшању стања безбедности саобраћаја на путевима.