Актуелно

Дуже задржавање теретних возила на излазу из Србије према Мађарској, Хрватској и Бугарској

17.01.2024.
МУП

Управа граничне полиције Министарства унутрашњих послова обавештава да је на појединим граничним прелазима евидентирано дуже задржавање теретних моторних возила, на излазу из Републике Србије према Мађарској, Хрватској и Бугарској, које је проузроковало гужве у саобраћају у близини граничних прелаза и дуже чекање на граничну контролу. 

Дуже задржавање теретних моторних возила на излазу из Републике Србије није проузроковано поступањем надлежних органа Републике Србије, већ је последица начина рада страних пограничних органа који примењују своје националне и процедуре Европске уније. 

Управа граничне полиције Министарства унутрашњих послова у контакту је са суседним пограничним органима и размењује информације о стању теретног саобраћаја на државној граници, како би се смањила задржавања теретних моторних возила на излазу из Републике Србије и скратило време чекања на граничним прелазима. 

Тренутно су најдужа задржавања на граничним прелазима Батровци, Бездан и Градина за теретни саобраћај, док за путнички саобраћај нема дужег задржавања.