Актуелно

Ухапшен осумњичени за пореску утају и пореску превару

29.05.2024.
ПУ Смедерево

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, након вишемесечног рада, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом и Пореском полицијом - Одсек у Смедереву, ухапсили су Б. Г. (37), због постојања основа сумње да је извршио кривична дела пореска утаја, пореска превара у вези са порезом на додату вредност и фалсификовање службене исправе. 

Такође, ухапшени су и М. Б. (50) и Л. П. (20) због постојања основа сумње да су помагали Б. Г. у извршењу ових кривичних дела.

Б. Г. се сумњичи да је, као одговорно лице привредног друштва, у намери да избегне плаћање пореза на додату вредност и пореза на добит правних лица, уз помоћ радника књиговодствене агенције М. Б. и Л. П., у пореским пријавама лажно приказивао да је набављао добра и плаћао услуге другим правним лицима, чиме је неосновано умањивао своје пореске обавезе и остваривао право на одбитак претходног пореза.

Сумња се да је на овај начин буџет Републике Србије оштећен за више од 9,7 милиона динара. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени основном јавном тужиоцу у Смедереву.