Актуелно

Злоупотреба положаја одговорног лица

13.06.2024.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су Г. О. (1972) због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Она се сумњичи да је као одговорно лице у два привредна друштва из Чачка, користећи своја овлашћења, у периоду од фебруара 2010. до средине јула прошле године, приликом обављања послова везаних за исплату зараде радницима, сачињавала додатне налоге за пренос и електронским путем вршила исплате, на основу којих је са рачуна тих фирми пренела укупно 42.061.409 динара на своје рачуне, иако наведени новац није представљао њену зараду.

Такође, како се сумња, она је наведене неосноване исплате новца са рачуна привредних друштава књиговодствено прикрила тако што је приликом књижења, обавезе за зараде и накнаде зарада увећавала за новчане износе које је неосновано уплатила на своје текуће рачуне по основу наводне исплате зарада.

На овај начин, она је, како се сумња, за себе прибавила противправну имовинску корист у укупном износу од 42.061.409  динара, за колико је оштетила привредна друштва.

Осумњичена ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.