Актуелно

Поповић Ивковић: „Експерти за безбедност“ не могу анулирати изузетне резултате припадника МУП-а

18.06.2019.
МУП
Државни секретар МУП-а Биљана Поповић Ивковић
Државни секретар МУП-а Биљана Поповић Ивковић

Број: 516/19
18. јун 2019. године

Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Биљане Поповић Ивковић:

„Желим да се још једном захвалим свим припадницима Министарства унутрашњих послова који су својим преданим радом учинили Србију безбеднијом земљом, у којој је у протеклој години забележен најмањи број извршених кривичних дела у последњих 18 година.    

Такође желим да поручим разноразним „експертима за безбедност“, који бриљирају једино у дисциплинама званим накнадна памет и сви су генерали после битке, да ма шта говорили и ма колико пута то поновили, не могу анулирати резултате припадника МУП-а.    

Када самозвани експерт Божо Прелевић каже да нема осећај да је Србија постала безбеднија земља у последњих шест месеци, јер по њему чињеница да се у том периоду није догодило ниједно мафијашко убиство не значи ништа, дужни смо да га подсетимо на његове домете у безбедносном сектору.   

Реч је о човеку који је био коминистар полиције и саветник министра унутрашњих послова и то у време 2000., 2001. и 2002. када се у Србији  догодило 212, 215 и 189 убистава. Од тога je 91 мафијашко убиство, од којих је 35 и дан данас нерасветљено, па је потпуно јасно да је његов допринос борби против криминала био раван нули.

Ти „резултати“ говоре и да људи, који су у то време имали прилику да покажу на који начин би се то они обрачунали са мафијом, изгледа тек данас имају накнадну памет.
    
Да подсетим „експерта“ и да је са места саветника за реформе у МУП-у много брзо „збрисао“, јер по сопственим тврдњама исте није могао спровести. Уместо реформи полиције, човек познат у судским круговима по надимку „раткапна“ посветио се одбрани људи са друге стране закона.

За разлику од таквих, министар Небојша Стефановић је од свог доласка на чело МУП-а пре пет година имао енергије да спроведе реформе и да се ухвати у коштац са свим проблемима. Држава је улажући у боље услове рада и побољшање материјалног положаја, дала и додатну мотивацију полицији за рад.

Припадници МУП-а узвратили су из године у годину остварујући све боље и боље резултате у борби против криминала, о чему гласно говоре и стране полиције и безбедносне агенције, а по оцени Интерпола српска полиција се сврстава у десет најпожељнијих партнера у борби против криминала.

Омаловажавање рада ових људи, који свакодневно жртвују много у својим приватним животима како би добили битку са криминалом и никада не траже похвале за своју храброст, у најмању руку је срамотно и дегутантно.

Управо зато желим још једном да истакнем да смо поносни на припаднике МУП-а и њихов досадашњи рад и поручим им да ће у својој неуморној борби против мафије увек имати безрезервну подршку државе, председника Александра Вучића и министра Стефановића“.