Актуелно

Током протеклог викенда задржано пет возача

17.06.2024.
ПУ Зајечар

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, током викенда, задржали су петоро возача који су управљали возилима под дејством алкохола и психоактивних супстанци,  од којих је један изазвао саобраћајну незгоду. 
Саобраћајна полиција је у околини Зајечара зауставила двадесетогодишњег возача "фијата" који је био позитиван на канабис. Приликом прегледа возила полиција је код двадесетогодишњег сувозача пронашла 21 грам биљне материје налик на марихуану те ће, по налогу Основног јавног тужилаштва у овом граду, против њега бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање опојних дрога. 

Такође, из саобраћаја је искључен и возач „сузукија“ (42) који је возио са 1,82 промила алкохола у организму.

На подручју Књажевца полиција је искључила из саобраћаја тридесетогодишњег возача „мерцедеса“ који је возио са 2,10 промила алкохола у организму, док је двадесетдвогодишња девојка управљајући „пежоом“ без возачке дозволе и са 1,74 промила алкохола у организму, слетела поред пута и ударила у земљани насип. 

Патрола је у Сокобањи искључила двадесетосмогодишњег возача „хјундаија“ који је возио са 1,24 промила алкохола у организму.

Сви возачи су задржани и против њих биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола као и да поштују све саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.