Актуелно

Кажњени због вожње под дејством наркотика

24.01.2022.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици су у контроли саобраћаја овог викенда открили мушкарца који је возио са 2,33 промила алкохола у организму, као и седморицу возача који су управљали путничким аутомобилима под дејством психоактивних супстанци.

Тридесетпетогодишњи мушкарац који је управљао „мерцедесом“ са 2,33 промила алкохола у организму заустављен је у Мачванској Митровици.

Након задржавања до 24 часа, возач је због прекршаја насилничка вожња приведен надлежном прекршајном судији који му је изрекао новчану казну од 136.000 динара, 15 казнених поена и забрану управљања аутомобилом у трајању од девет месеци.

Патрола у Инђији зауставила је четрдесеттрогодишњег возача „аудија“ под дејством кокаина и четрдесетседмогодишњег мушкарца који је возио путнички аутомобил „бора“ под дејством амфетамина. У Крчедину је затечен тридесетогодишњи возач „аудија“ под утицајем амфетамина.

У Руми је откривен двадесетједногодишњак који је возио „пежо“ под дејством канабиса, а у Новим Бановцима двадесетдвогодишњи возач „сеата“ под утицајем кокаина.

Полиција је у Старој Пазови зауставила тридесетогодишњака који је управљао „аудијем“ под дејством кокаина и канабиса и четрдесетдвогодишњег возача „аудија“ под утицајем  метадона.

Свима је одређено задржавање до 12 часова и због прекршаја управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, приведени су надлежним прекршајним судијама.

Апелујемо на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, у циљу своје и безбедности других учесника у саобраћају.