Aktuelno

Lažne optužbe internet portala "nova.rs" na račun direktora policije

15.09.2020.
MUP

Broj: 655/20
15. septembar 2020. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je internet portal "nova.rs" večeras objavio apsolutnu laž, kako je direktor policije Vladimir Rebić tvrdio da je novosadska policija podnela krivičnu prijavu protiv odbeglog Ivana Kontića.

Direktor policije tako nešto nije izjavio niti u pisanom obraćanju javnosti u subotu 12. septembra, niti sutradan prilikom gostovanja na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Reč je zapravo o još jednoj u nizu laži ovog portala na račun policije i pripadnika MUP-a, a u vezi sa slučajem prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Ovaj internet portal drugi dan zaredom iznosi lažne optužbe na račun direktora policije Vladimira Rebića, nakon što je i juče izneta brutalna neistina kako policija 19 dana nije obavestila tužilaštvo o ovom događaju.

Cilj ovakvih obmana javnosti i optužbi koje su bazirane na neistinama očigledno je narušavanje ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova, direktora policije Vladimira Rebića i pripadnika Policijske uprave Novi Sad koji rade na rasetljavanju slučaja prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici.