Актуелно

Заплењено више килограма различитих наркотика

16.09.2022.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, у две одвојене акције запленили су више килограма различитих наркотика и ухапсили шест особа, док ће против једне особе поднети кривичну пријаву.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога полиција је ухапсила М. Д. (1984), М. Д. (1992), М. Ђ. (1980) и Н. Р. (1992), док ће због истог дела поднети кривичну пријаву против 17-годишње девојке. Такође, полиција је ухапсила и И. Т. (1986) и И. В. (1983) који се терете за кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је прегледом М. Д. (1992) пронашла мању количину амфетамина, док је код И. Т. пронашла око 100 грама амфетамина које је, како се сумња, претходно купио од осумњиченог М. Ђ.

Претресом куће и дворишта у којој живе М. Д. (1984) и М. Д. (1992) полиција је пронашла око 2,17 килограма смеше кофеина која служи за увећање масе наркотика, мању количину амфетамина, две електронске вагице, као и око 1.100 милилитара амфетаминског уља.

Такође, претресом стана који користи М. Д. (1992) на територији Вождовца пронађена је мања количина марихуане, док је претресом стана на Звездари који користи осумњичени М. Ђ. нађена мања количина амфетамина и електронска вагица.

У другој акцији полиција је код И. В. пронашла мању количину амфетамина спакованог у два пакетића, а код седамнаестогодишње девојке џоинт, док је претресом стана у којем они бораве заплењено око килограм марихуане, око пола килограма амфетамина, две електронске вагице и већа количина новца.

Осумњиченима М. Д, М. Ђ, М. Д, И. Т, Н. Р. и И. В. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду, док ће против седамнаестогодишњакиње бити поднета кривична пријава у редовном поступку тужиоцу за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду.