Aktuelno

Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga

30.01.2024.
PU Pančevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su J.M. (1987) iz okoline Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga. 

On se sumnjiči da se danas, upravlјajući svojim vozilom u Kačarevu, nije zaustavio na znak policije, već se oglušio o narađenje i pobegao, nakon čega ga je policija ubrzo sustigla i zaustavila. Tom prilikom, utvrđeno je da je upravlјao vozilom pod izrečenom zabranom, a droga testom utvrđeno da je vozio pod dejstvom amfetamina i marihuane.

Policija je pretresom stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla i oduzela oko 1,1 kilogram praškaste materije nalik na opojnu drogu amfetamin, oko 15 grama praškaste materije nalik na kokain, 72 grama bilјne materije nalik na marihuanu upakovanu u osamnest kesica, dve vagice za precizno merenje sa tragovima opojne droge, kao i novac u iznosu od oko 92.000 dinara, oko 160 evra i 10 denara, za koji se sumnja da potiče od prodaje narkotika.

J.M. je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Takođe, protiv njega će biti podnete i odgovarajuće prekršajne prijave.