Актуелно

Ометање службеног лица у вршењу службене дужности и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога

30.01.2024.
ПУ Панчево

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Ј.М. (1987) из околине Панчева, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела ометање службеног лица у вршењу службене дужности и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. 

Он се сумњичи да се данас, управљајући својим возилом у Качареву, није зауставио на знак полиције, већ се оглушио о нарађење и побегао, након чега га је полиција убрзо сустигла и зауставила. Том приликом, утврђено је да је управљао возилом под изреченом забраном, а дрога тестом утврђено да је возио под дејством амфетамина и марихуане.

Полиција је претресом стана и других просторија код осумњиченог пронашла и одузела око 1,1 килограм прашкасте материје налик на опојну дрогу амфетамин, око 15 грама прашкасте материје налик на кокаин, 72 грама биљне материје налик на марихуану упаковану у осамнест кесица, две вагице за прецизно мерење са траговима опојне дроге, као и новац у износу од око 92.000 динара, око 160 евра и 10 денара, за који се сумња да потиче од продаје наркотика.

Ј.М. је, по налогу тужиоца, одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

Такође, против њега ће бити поднете и одговарајуће прекршајне пријаве.