Актуелно

Ухапшен за тешка дела против безбедности јавног саобраћаја

15.08.2022.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Старој Пазови ухапсили су М. Ј. (45), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка дела против безбедности јавног саобраћаја. 

Сумња се да је у Новој Пазови, управљајући аутомобилом са 2,42 промила алкохола у организму, ударио пешака који је преминуо на путу до болнице. 

По налогу вишег јавног тужиоца у Сремској Митровици осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, у ком року је приведен у тужилаштво.

Судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана. 

***

Саобраћајна полиција на подручју Инђије и Ирига искључила је из саобраћаја двојицу возача због насилничке вожње, као и двојицу који су аутомобилима управљали под дејством психоактивних супстанци.

Полиција у Инђији затекла је педесетосмогодишњег мушкарца који је управљао „голфом“ са 3,18 промила алкохола у организму, а у Иригу четрдесетогодишњег возача „мерцедеса“ са 2,70 промила алкохола у организму.

Такође на подручју Инђије, саобраћајна полиција зауставила је двојицу возача старости 29 и 39 година који су били позитивни на канабис и лекове са листе психоактивних супстанци. 

Возачима је одређено задржавање до 12 часова и они су приведени надлежним прекршајним судијама.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе како не би угрозили ни своју, ни безбедност осталих учесника у саобраћају.