Актуелно

Ухапшени осумњичени за продају дроге

18.09.2019.
ПУ Крагујевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су М. Н. (1982) из околине Крагујевца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и А. Б. (1990) из Крагујевца, осумњиченог за неовлашћено држање опојних дрога.  

А. Б. се сумњичи да је бацио кроз прозор пакетић марихуане, након што је полиција зауставила аутомобил „форд“ у коме су била двојица осумњичених. Сумња се да је М. Н. претходно продао пакетић марихуане А. Б.

У пртљажнику „форда“, полиција је пронашла око 40 грама марихуане, а у возилу „пасат“ власништво А. Б. још око 12 грама. 

Претресом домаћинства М. Н. на периферији Крагујевца пронађене су стабиљке индијске конопље, око 30 грама сасушене марихуане и вагица за прецизно мерење. 

Такође, пронађена су и 22 метка за аутоматску пушку, па се М. Н. терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.