Актуелно

Дечак из Крагујевца није трован опијатима, истражитељи искључили кривично дело

08.09.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, након пријаве да је десетогодишњаку јуче позлило по повратку из школе и да је код њега примећено присуство тровања опијатом, досадашњим радом утврдили су да је дечак попио лекове које је, како се сумња, претходно узео из кућне апотеке његових бабе и деде.

Полиција је обавила разговор са дечаком и његовом мајком, као и са бабом и дедом код којих је боравио пре одласка у школу, а који су рекли да је дечак ранијих дана био болестан, због чега је користио лекове против температуре.

Такође, обављен је разговор са родитељем једног од ученика школе, због пласирања непроверених инфромација да је дечаку неко дао бомбоне са опијатима, као и са осталим запосленима у школи и сведоцима, који нису потврдили такве наводе. 

Овим је искључена могућност да је извршено кривично дело омогућавање уживања опојних дрога, односно да је малолетник дошао у посед опијатима од стране друге особе.

О дечаковом стању полиција је обавештена јуче од стране Клиничког центра у Крагујевцу, где је дечак брзом реакцијом школског полицајца и запослених у школи возилом Хитне помоћи довезен на преглед. Полиција је одмах предузела све мере и радње и појачала контролу у непосредној близини школе коју дечак похађа.

О свему је обавештено Више јавно тужилаштво у Крагујевцу.