Актуелно

Акција појачане контроле саобраћаја

12.05.2024.
МУП

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 13. до 19. маја, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила. 

Током акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила. 

Посебан акценат ће бити на контроли аутобуса којим се врши организовани превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, као и спортске и културно-уметничке манифестације.

Припадници саобраћајне полиције доследно ће контролисати поштовања одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима и Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима и неће дозволити отпочињање организованог превоза деце у случају да се контролом утврде неправилности. 

Током међународне акције појачане контроле аутобуса и теретних возила која је спроведена у фебруару ове године, припадници саобраћајне полиције открили су и санкционисали 719 прекршаја возача аутобуса и 8.007 прекршаја возача теретних возила.