Актуелно

Искључени из саобраћаја због насилничке вожње и управљања возилом под дејством психоактивних супстанци

05.04.2021.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у току прошле недеље искључили су из саобраћаја 22 возача због учињеног прекршаја насилничке вожње и 38 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Kада је реч о насилничкој вожњи, 21 возач искључен је из саобраћаја због управљања возилом у стању потпуне алкохолисаности, а један јер је на ауто-путу Београд-Шид, у Београду, управљао возилом брзином од 183,1 километар на час. 

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због насилничке вожње у Београду, укупно петоро, док су у Нишу из саобраћаја искључена три возача.

Саобраћајна полиција је искључила из саобраћаја 21 возача због управљања возилом под дејством канабиса, док су три возача управљала возилом под дејством бензодијазепина, а код два возача контролом је утврђено присуство кокаина и још код два присуство амфетамина. Шеснаест возача који су искључени из саобраћаја због овог прекршаја имали су мање од 24 године.

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци у Београду, укупно девет, док је у Панчеву искључено седам, а у Краљеву пет возача.