Актуелно

Ребић апеловао да се престане са изношењем нетачних информација о раду полиције зарад политичких циљева

26.11.2019.
МУП

Број: 1039/19
26. новембар 2019. године

Поводом заплене наркотика на пољопривредном добру у близини Старе Пазове, директор полиције Владимир Ребић апеловао је данас на све учеснике у политичком животу Србије да убудуће престану са изношењем паушалних и нетачних информација о раду полиције зарад својих политичких циљева, а који су се могли чути и у поменутом случају.

„Припадници МУП-а су приликом ове заплене предузели све мере и радње по налогу Тужилаштва за организовани криминал и свој посао су обавили професионално и у складу са законом, као што то увек чине. Нажалост, због неодговорности појединих политичара морали су да се суочавају и са разноразним неистинама, почев од тога да су полицајци обезбеђивали производњу марихуане па надаље, и то све усред спровођења истраге по налогу Тужилаштва, што је исту могло да угрози“ рекао је Ребић.

Директор Ребић је истакао да то што неки политичари не познају начин функционисања институција и истражних радњи, не значи да их незнање оправдава и да могу неистинама да обмањују јавност.

„Подсетио бих исте да припадници МУП-а брину о безбедности свих грађана Србије и да од покушаја њихове дискредитације једину корист могу имати криминалци. Такође, пошто смо од наведених политичара имали прилике да чујемо и да се хвалишемо са запленама два или три грама дроге, желео бих и да их подсетим на још неке чињенице. Полиција је само у првих десет месеци ове године одузела шест тона наркотика, што је најбољи резултат од када се води статистика. Такође, учествовали смо у више међународних акција у којима је одузето више тона дроге, а српска полиција је више пута оцењена као један од најпожељнијих партнера у борби против криминала“ поручио је Ребић и додао да је за полицију важно и када заплени и два, три грама дроге и ухапси било ког нарко-дилера, јер то значи да неће продати дрогу нашој деци.