Актуелно

Шушњић: Нетачне тврдње да је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду о случају пребијања младића први пут обавештено 4. септембра

16.09.2020.
МУП

Изјава Милорада Шушњића, начелника Полицијске управе Нови Сад:


„Апсолутно су нетачне тврдње Основног јавног тужилаштва у Новом Саду, које су се појавиле у медијима, да је наведено тужилаштво о случају пребијања младића у Јеврејској улици новосадска полиција први пут обавестила 04. септембра.

Истине ради, Основно јавно тужилаштво је о догађају обавештено истог дана. Тачније, чим су лекари завршили све прегледе и званично констатовали степен повреда оштећеног, вођа смене у Полицијској испостави Стари град Тијана Поповић је телефоном о свему обавестила заменика основног јавног тужиоца Светлану Сувајџић, која је догађај квалификовала као кривично дело тешка телесна повреда.

И увид у листинг позива који су 24. августа остварени са дежурног телефона у Полицијској испостави Стари град потврђују ову чињеницу.  

Такође, полицијска службеница Тијана Поповић је, како сама каже, спремна да све наведено потврди и на полиграфском тестирању, а питам и заменика основног јавног тужиоца Светлану Сувајџић да ли је спремна да уради исто, уколико сматра да о догађају није обавештена 24. августа.“